مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد:
توسعه اهداف جوانی جمعیت در فارس با آموزش بیش از 3 هزار بهورز و مراقب سلامت
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره آموزش بیش از سه هزار بهورز و مراقب سلامت گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اتخاذ رویکردی جامع و چندجانبه، توجه ویژهای به تحکیم بنیان خانواده و ارتقای جوانی جمعیت نشان داده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ، دکتر «معصومه صفاری» مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه به مناسبت هفته ملی «جمعیت» افزود: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با برگزاری بالغ بر ۴۵۰ کارگاه آموزشی و همایش تخصصی، جلسات متعدد ستادهای هماهنگی در سطوح مختلف دانشگاه و استان و تعاملات گسترده درون و برونبخشی، اقدامات موثری در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انجام شده است.
او یکی از اقدامات بنیادین صورت گرفته در این زمینه را توانمندسازی و تربیت بیش از سه هزار مراقب سلامت و بهورز به عنوان مربی جوانی جمعیت عنوان کرد که نقش مهمی در ترویج این فرهنگ در سطح جامعه ایفا میکند.
حمایت از زوج های نابارور
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه به شناسایی و حمایت از زوجهای نابارور اشاره کرد و گفت: با شناسایی دقیق زوج های نابارور و نشاندار کردن آنان، بسترهای لازم برای حمایتهای مالی و اجرای طرح برکت فراهم شده است؛ همچنین برنامههای متنوع آموزشی، فرهنگی، همایشها و تقدیر از خانوادههای پرجمعیت و مدیران فعال در این حوزه به صورت مستمر در حال اجرا است.
دکتر صفاری، تولید محتوای گسترده در قالبهای مختلف مجازی و محیطی را از دیگر اقدامات مهم در این زمینه برشمرد و تصریح کرد: تولید محتوای بصری شامل بنر، پوستر، استند، موشن گرافی و انتشار آن در شبکههای اجتماعی، همچنین نصب بیلبورد و پل هوایی در شیراز و سطح استان نقش بسزایی در آگاهیبخشی به جامعه در حوزه جوانی جمعیت داشته است.
او با اشاره به پوشش رسانهای فعالیتهای این حوزه گفت: در این راستا بیش از ۱۶۶ خبر در سایت دانشگاه و ۴۱۰ خبر در رسانههای مختلف منتشر شده است؛ علاوه بر این، ۱۱۸ برنامه تلویزیونی و تعداد بیشماری زیرنویس در برنامههای شبکه ملی فارس به موضوع جوانی جمعیت اختصاص یافته است.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزاری وبینارهای کشوری با موضوع پیشگیری از سقط عمدی جنین و اهمیت جوانی جمعیت را از دیگر اقدامات دانشگاه عنوان کرد و افزود: ارائه بستههای تشویقی ویژه ازدواج کارکنان و دانشجویان، آموزش بیش از ۳۵ هزار نفر از کارمندان و راهاندازی غرفههای سلامت در ایستگاه ها مترو و محلهها با همکاری شهرداری نیز از جمله برنامههای اجرا شده در این زمینه بوده است.
دکتر صفاری در ادامه از شناسایی زوج های نابارور استان، ارائه خدمات به آنان و برگزاری مسابقات با رویکرد جوانی جمعیت خبر داد و گفت: راهاندازی ۳۴ مرکز «نفس» با بیش از ۶۰۵ مراجعهکننده با هدف پیشگیری از سقط جنین و اختصاص ۲۱ گرنت پژوهشی به پایاننامههای دانشجویی با موضوع فرزندآوری با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری، نشان از توجه ویژه دانشگاه به این حوزه دارد.
ساخت ۸۲ واحد خوابگاه متاهلی
او همچنین با بیان اقدامات رفاهی و زیرساختی صورت گرفته در راستای توسعه اهداف جوانی جمعیت در مجموعه، دانشگاه گفت: با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی و معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، عملیات ساخت ۸۲ واحد خوابگاه دانشجویی متاهلی در حال انجام است و خدمات مشاوره ای رایگان نیز به دانشجویان متاهل ارائه میشود.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پیگیری فعالیت مرکز مشاوره درمان ناباروری و نحوه دستور پرداخت کمک هزینه به مادران دارای کودکان زیر شش سال از سوی معاونت های درمان و توسعه مدیریت و منابع دانشگاه را از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه برشمرد و افزود: برگزاری آزمون استخدامی شرکتی با امتیاز تاهل و فرزندآوری نیز در راستای حمایت از خانوادهها صورت گرفته است.
دکتر صفاری با ابراز خرسندی از استقبال کارکنان از مزایای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: رشد صعودی استفاده کارمندان متاهل از امتیازاتی نظیر پاس شیردهی، مرخصی تشویقی زایمان همسر، کاهش ساعات کاری بانوان شاغل دارای شرایط خاص و دورکاری مادران باردار، نشان از اثربخشی این قانون دارد؛ همچنین، بعد از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شاهد رشد چشمگیر تعداد افراد استخدام شده در آزمونها به ازای تاهل و فرزند بودهایم.
او فعالسازی مهدهای کودک در بیمارستانهای نمازی، حضرت امیرالمومنین(ع) و حضرت علی اصغر (ع) و رشد صعودی تعداد بانوان متاهلی که مشمول خدمت طرح پزشکان و پیراپزشکان بوده و از مزایای کسر مدت طرح به ازای تولد فرزند یا گذراندن طرح در محل سکونت بهرهمند شدهاند را از دیگر دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برشمرد.
دکتر صفاری در پایان به افزایش ساعات آموزشی در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: برگزاری دورههای آموزشی با عناوین ازدواج سالم، مهارتهای فرزندپروری، پیامدها و مشکلات تکفرزندی و مشارکت فعال اعضای هیات علمی آموزشدیده در این راستا، گام مهمی در ارتقای آگاهی جامعه محسوب میشود.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به طور رسمی از آبان ماه سال ۱۴۰۰ با هدف افزایش نرخ باروری، حمایت از خانوادهها و ترویج فرزندآوری در ایران اجرایی شده است.
پایان خبر
نظر دهید